Over ons

Welkom bij Grey in Wonderland, 

Wij zijn Milou Hernalsteen en Brent Vennekens, wonen te Antwerpen en zijn hobbymatig fokker van de grote grijze keeshond, ook gekend als wolfspitz of spitz loup.

Door onze eerste grijze keeshond Roxy zijn wij beide helemaal verliefd geworden op het ras en hebben dus besloten hobbymatig te gaan fokken. 

in 2020 is onze kennel Grey in Wonderland tot stand gekomen, wij zijn dan ook FCI erkend fokker van de keeshond.

Onze keeshonden worden voorgebracht hondenshows maar mogen eveneens gewoon hond zijn en genieten van lange wandelingen, pootje baden of rollebollen in de modder.

Naast Roxy is er in de zomer van 2019 nog een tweede grijze keeshond ons gezin komen vervolledigen, genaamd Skylar. Tevens hebben wij nog een gesteriliseerd middenslag keeshond mixje, Nala, een britse korthaar, Niki en sinds kort ook een zoontje.

De honden groeien dus in huiselijke sfeer op en zijn aan poezen en een kindje gewend. 

Onze honden zijn op gepaste leeftijd getest op erfelijke aandoeningen, de resultaten daarvan zijn ook terug te vinden onder het tabblad van de desbetreffende hond. 

Omdat wij voor onze honden het beste willen geven wij voornamelijk natuurlijke voeding en snacks maar gaan wij ook verder op een zo natuurlijk mogelijke verzorging.

Wij zijn heel erg blij en dankbaar dat beide fokkers van de honden onze deze prachtige exemplaren hebben toevertrouwd en streven dan ook naar het verbeteren van het ras in de mate van het mogelijke. 

Bij de geboorte van ons eerste nestje waren we helemaal in de wolken van het enige teefje van de nest en hebben we dus besloten dat ook zij binnen ons gezin zal opgroeien. 

Naast een job op een kantoor, een druk huishouden en het showen ben ik intussen ook voorzitter van de Belgische keeshondenclub (D.S.C.B.) en probeer ik me daar ook zo veel mogelijk voor in te zetten en fijne evenementen te organiseren. 

 

Over de keeshond 

Keeshonden zijn elegante honden met een schofthoogte van 43 tot 55 cm en is hiermee de grootste van de kezen-familie.

De keeshond heeft een zeer uitgesproken karakter. Een intelligente hond dat weet wat hij/zij wil en die trouw is aan zijn eigenaar. Keshonden zijn oorspronkelijk gefokt om de erven te bewaken maar ook om op de binnenschepen de afstand in te schatten. De matroos kon dus aan de hand van het geblaf inschatten hoever het naderende schip verwijderd was. 

Gezien de voorgeschiedenis van deze honden kan de keeshond dus waaks zijn wat gepaard kan gaan met blaffen. 

De keeshond is eigenwijs en slim en hebben duidelijk een eigen wil maar net doordat ze zo slim zijn gaat nieuwe dingen aanleren juist snel maar moet men ze wel blijven uitdagen met nieuwe kennis. 

Over het algemeen blijft de keeshond vaak dicht bij de baas. 

Belangstelling vindt een keeshond geweldig omdat de keeshond van nature heel nieuwsgierig is. 

Het grootste plezier heeft de keeshond aan het plezieren en werken voor zijn baas maar laat zich ook enorm graag verwennen.

Het is een actieve hond die wel wat beweging nodig heeft maar tevens goed functioneert in het gezin gezien het zachte karakter. 

 

Je kan de keeshond dus kort omschrijven als: 

  • Leergierig 
  • Zachtaardig 
  • Actief 
  • Energiek 
  • Slim 

 

Nuttige links