Over ons

Welkom bij Grey in Wonderland, 

Wij zijn Milou Hernalsteen en Brent Vennekens, wonen te Antwerpen en zijn hobbymatig fokker van de grote grijze keeshond, ook gekend als wolfspitz of spitz loup.

Door onze eerste grijze keeshond Roxy zijn wij beide helemaal verliefd geworden op het ras en hebben dus besloten hobbymatig te gaan fokken. In 2020 is onze kennelnaam 'Grey in Wonderland' dan ook goedgekeurd en erkend door de FCI voor het ras de Keeshond. 

Onze keeshonden worden voorgebracht hondenshows waar er door keurmeesters gekeken wordt of ze voldoen aan de rasstandaard. Naast hondenshows zijn wij ook te vinden op dogsurvivals en genieten wij samen met onze honden graag van een mooi stukje natuur. 

Naast onze 3 lieve keeshonden wordt ons gezin nog vergezeld door een middenslag mixje Nala, een Britse Korthaar Niki & een zoontje Finn. Al onze dieren leven gewoon mee met het gezin, onze pupjes groeien dus ook gewoon op in onze huiskamer. 

Onze honden zijn op gepaste leeftijd getest op erfelijke aandoeningen, de resultaten daarvan zijn ook terug te vinden onder het tabblad van de desbetreffende hond. 

Omdat wij voor onze honden het beste willen geven wij voornamelijk natuurlijke voeding en snacks maar gaan wij ook verder op een zo natuurlijk mogelijke verzorging.

Naast een job op een kantoor, een druk huishouden vol liefde en het showen ben ik intussen ook voorzitter van de Belgische keeshondenclub (D.S.C.B.) en probeer ik me daar ook zo veel mogelijk voor in te zetten voor het behoud en de verbetering van het ras en organiseer ik verschillende evenementen. 

 

Over de keeshond 

Keeshonden zijn elegante honden met een schofthoogte van 43 tot 55 cm en is hiermee de grootste van de kezen-familie.

De keeshond heeft een zeer uitgesproken karakter. Een intelligente hond dat weet wat hij/zij wil en die trouw is aan zijn eigenaar. Keshonden zijn oorspronkelijk gefokt om de erven te bewaken maar ook om op de binnenschepen de afstand in te schatten. De matroos kon dus aan de hand van het geblaf inschatten hoever het naderende schip verwijderd was. 

Gezien de voorgeschiedenis van deze honden kan de keeshond dus waaks zijn wat gepaard kan gaan met blaffen. 

De keeshond is eigenwijs en slim en hebben duidelijk een eigen wil maar net doordat ze zo slim zijn gaat nieuwe dingen aanleren juist snel maar moet men ze wel blijven uitdagen met nieuwe kennis. 

Over het algemeen blijft de keeshond vaak dicht bij de baas. 

Belangstelling vindt een keeshond geweldig omdat de keeshond van nature heel nieuwsgierig is. 

Het grootste plezier heeft de keeshond aan het plezieren en werken voor zijn baas maar laat zich ook enorm graag verwennen.

Het is een actieve hond die wel wat beweging nodig heeft maar tevens goed functioneert in het gezin gezien het zachte karakter. 

 

Je kan de keeshond dus kort omschrijven als: 

  • Leergierig 
  • Zachtaardig 
  • Actief 
  • Energiek 
  • Slim 

 

Nuttige links